DİŞ TEMİZLEME

Diş Beyazlatma ( Bleaching )

Gülümsememiz mutluluk veren ve farkedildiğimizi hissettiren en önemli unsurumuzdur. Gülüşümüzü güzel ve etkili kılanda dişlerimizdir. Laledent grup size gülümsemekten korkmamanız için yardımcı olur.

Diş Temizleme estetik ve tıbbi işlemler dişlerin rengini açma işlemidir. Tıbbi endikasyon tetrasiklin renkleşmeleri, florozizler gibi değişik hastalıklarda beyazlatma kullanılabilir. Hastanın psikolojini düzeltmek veya estetik olarak beyazlatma işlemi yapılır. Beyatlatma operasyonun hastanın gereksinimlerine göre farklı tekniklerle yapılabilir. Beyazlatma işlemleri tekrar gereksinim duyulan işlemdir.

Gülümsememizi ve rahatça konuşmamızı destekleyen beyaz dişlere sahip olmak için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamalıyız. Dişlerimizin sararmaması için kahve, çay, sigara, koladan uzak durmalıyız. Dişlerimize özen gösterdiğimiz halde rengi istediğimiz beyazlıkta olmayabilir. Bunun öncelikli sebebi öncede kullanılan tetrasiklin grubu olan antibiyotikler,yaşlılığa bağlı sararmalar, eski kaplamalar ya da dişlerimizin sinirlerinin dejenerasyonundan kaynaklı sorunlardır. İstediğimiz beyazlığını fırçalamaya özen göstererek eski haline getirmek zordur. Uzman hekim desteğine ihtiyaç duyulur. Diş hekimlerimizin desteğiyle beyazlatabileceğimiz çeşitli yöntemler vardır.

Klinik Diş Beyazlatma (Office Bleaching)

Office Bleaching (klinik diş beyazlatma), klinikte diş hekimi tarafından yapılan beyazlatma işlemidir. Dişlerinize hekim tarafından beyazlatma jeli sürülerek mavi ışık altında yapılan office bleahing de dişler operasyon sonunda açılabilir ve beyazlığını uzun süre koruyabilir.

Laleden grup olarak merkezlerimizde bu işlem sonunda hastalarımıza kahve, kola, sigara, kırmızı şarap v.b. renklendirici maddeler kullanımını tavsiye etmiyoruz. Dişlerin beyazlığını koruması için günlük plakların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Aksi taktirde bir süre sonra ağız içinde kalan maddelerin vermiş olacağı renkle dişleriniz sararmaya dönebilir.

Lazerle Diş Beyazlatma (Professional Whitening)

Teknolojik işlemlerden lazer tıbbi olarak birçok tedavi işlemlerinde olumlu sonuç almamızı sağlamıştır. Beyazlatmada da lazer yöntemi oldukça önemli bir faktördür.

Lazerle diş beyazlatma işlemi diş hekiminin tavsiyeleri dinlenirse dişler uzun süre beyazlığını korur.

Diş Beyazlatma Hakkında

Diş beyazlatma operasyonu diş hekimi kontrolünde ve hekim yönlendirmesiyle gerçekleştirilir.

Diş hekimi öncelikle dişleri kontrol eder dişlerde çürük ve ağızda bu operasyona karşı duyarlılık olup olmadığının kontrolünü yapar. Aksi taktirde sorunlar doğurabilir.Diş beyazlatma operasyonunun olumlu olması için hekim tarafından öncelik olarak yapılması gerekenlerden biride diş taşı temizliğidir. Hastanın ağzında estetik dolgu, protez gibi işlemler varsa beyazlatma operasyonu bu dişler için etkin olmaz. Ayrıca aynı renk tonunu elde etmek için beyazlatma işleminden sonra estetik dolgu ya da protez tedavisinin tekrarlanması gerekir. Rahatlıkla gülümsemenizi ve konuşmanızı sağlayacak bembeyaz dişlere sahip olmak için düzenli fırçalamanız gerekir. Beyazlığın renk değiştirmemesi için kola, çay, sigara, kahve türü renk verici maddelerden uzak durulması zorunludur.

Zararı Olur mu?

Beyazlatma operasyonunun dişlerinizin sağlığına zararı yoktur. Diş beyazlatma için günümüzde farklı yöntemlerde bulunmaktadır. Laledent grup olarak biz hastalarımızın dişlerine zararı olmayacak şekilde diş beyazlatmayı tavsiye etmekteyiz. Piyasada satılmakta olan beyazlatma ürünlerinin çoğu dişlerimizi çamaşır suyu mantığı ile yakarak beyazlatır. Bu işlemden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Zamanla bu ürünler dişlerinize zarar vermeye başlar. Piyasada şuan satılan diş beyazlatma ürünlerini kullanmadan önce kesinlikle tecrübe sahibi diş hekime başvurunuz.

Diş hekimleri için dişler 4 renk grubuna aittir. Beyaz, gri, kahverengi ve sarı. Sizin dişleriniz ana rengi sarı dişler grubundaysa renk sklasındaki sarı diş renginin tonlarında iki üst seviyeye kadar açılır. Daha detaylı bilgi için dişlerinizi hekimlerimizin kontrol etmesi gerekmektedir bu yüzden Laledent grup hekimlerine başvurmanız gerekir.